MALI POSLOVI > PRAVILA PRIVATNOSTI
PRAVILA PRIVATNOSTI

Kolačići

Kako bi ova web stranica radila ispravno te da bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprijeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašeg iskustva pregledavanja, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (cookies) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu, no prema odredbama Europske unije od 25. ožujka 2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice mali-poslovi.com pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Što je kolačić?

Kolačić je datoteka spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Više o kolačićima klikni OVDJE .

Da li mali-poslovi.com koriste kolačiće?

Da, s ciljem kako bi Vam naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo.

Da li na web-stranici ima kolačića treće strane?

Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće.
Trenutno omogućujemo:

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.
Više se možete informirati na sljedećim poveznicama:

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako bi lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali bi izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika sa web-stranice.

Kontakt forme

Podaci poslani preko kontakt forme čuvaju se odrđeno vrijeme samo u svrhu komuniciranja sa korisnicima.
Podaci koji su poslani preko kontakt forme neče se koristiti u marketinške svrhe.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

S kime dijelimo vaše podatke

Samo sa paypalom za sada, i to samo u svrhu plačanja usluga da se zna tko je kome platio. Podaci koji se prosljeđuju paypalu su isti podaci koje ste ostavili u svom profilu.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici, mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme. Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama,(može biti u više datoteka, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

Svi podaci su pohranjeni na serveru i ne šalju se nikuda. Na službeni zahtjev institucija vezano za pravni postupak iste smo dužni poslati u cilju riješavanja postupka.

Kako štitimo vaše podatke

Treniranje osoblja za zaštitu podataka
Sigurnosni kod prilikom registracije, logiranja i kometiranja.
SSL certifikat
Antivirusna zaštita te redovan update i održavanje sustava u najboljoj formi za rad.

Kakve procedure imamo pripremljene u slučaju povrede podataka

Interni sustav obavještavanja, kontakt mehanizmi, te nagrade za pronalazak grešaka koda.

Od kojih trećih strana primamo podatke

Naša web stranica prima podatke o korisnicima treće strane jedino od oglašivača i to od strane googla.

Koje automatsko donošenje odluka i/ili profiliranje radimo s korisničkim podacima

Auomatsko odobravanje oglasa.